Gorillapod

tips voor op reis

Camera tips voor op reis

Tegenwoordig heeft bijna iedere toerist een mooi dure camera mee op reis. In dit artikel leest u enkele tips om ervoor te zorgen dat uw camera niet beschadigd raakt tijdens uw reis.
Sommige tips in dit artikel kunnen misschien voor de hand liggend zijn, maar vaak gaat het juist hierbij fout!

Gebruik de camerastrap
Dit is een van de vanzelfsprekende tips, die band zit er immers niet voor niks. Deze band is echter niet in alle gevallen even comfortabel. Kijk daarom eens in een winkel naar een strap die beter bij uw wensen past.

Zorg voor stevige opberging
Investeer in een flightcase voor uw camera. Op deze manier kunt u uw camera zonder er teveel over na te hoeven denken in uw backpack opbergen en hoeft u zich geen zorgen te maken over krassen, deuken of andere beschadigingen.

Waterdichte camera’s
Tegenwoordig zijn er veel camera’s te verkrijgen die waterdicht zijn. Dit kan handig zijn bij vakanties waarbij u van plan bent te gaan varen en of duiken. Zorg wel voor een camerastrap die blijft drijven zodat uw camera niet zinkt wanneer hij in het water valt.

Waterdichte case
Mocht u geen geld of interesse hebben in een waterdichte camera is het wel aan te raden om een waterdichte beschermhoes te kopen. Het is immers beter voorkomen dan genezen.

Gorillapod
Veel mensen proberen rotsen of palen te gebruiken als een geïmproviseerd statief. Nadeel hiervan is dat met één flinke windvlaag uw camera een enkele reis naar de grond neemt. Investeer daarom eens in een Gorillapos, deze wikkelt u makkelijk om zo’n beetje elk oppervlak heen en zorgt voor een stevige ondergrond voor uw foto’s.

Bezuinig niet op je verzekering
Wanneer je niet te voorzichtig bent in de omgang met je elektronische apparaten raden wij u aan om een goede verzekering af te sluiten. Er zijn veel mogelijkheden om uw camera 100% te verzekeren tegen val-, stoot-, kras- en waterschade.