backpacken

Backpacken in het buitenland

De wereld leren kennen voor je aan de rest van je leven begint. Veel jongeren lijken dat te denken als ze van school af komen. Een backpack avontuur is voor deze groep mensen ideaal om nog even iets leuks te doen en een grote ervaring rijker te worden.

Wat is backpacken?
Backpacken is eigenlijk een hele lange vakantie waarbij je leeft op een zeer beperkt budget. Hierdoor zal je wat schaarser moeten leven, maar daarvoor in de plaats krijg je een heel scala aan unieke ervaringen terug. Doordat je langer in een land verblijft zal je het land beter gaan leren kennen. Je ziet meer dan wanneer je slechts een weekje of twee weekjes op vakantie bent en je leert de lokale bevolking en gewoontes kennen.

Een baantje zoeken
Omdat je budget vaak beperkt is, kan het zijn dat je hier niet helemaal mee uitkomt. Misschien heb je van tevoren al bedacht dat je in het land van je keuze een baan wilt gaan zoeken, maar je kunt dit ook als alternatief achter de hand houden. Bedenk wel dat je misschien niet meteen een baantje zal vinden, zodat je op tijd begint met zoeken. Als je eenmaal een baantje hebt betekent dit dat je langer op één plek zal moeten verblijven, maar ook hierdoor leer het echte leven in dit land kennen.

Populaire backpacklanden
Bij de populaire backpacklanden denk je waarschijnlijk al snel aan Australië. Dit is een prachtig land met een zeer uiteenlopend landschap en klimaat, echter is Australië ook vrij duur. De backpackers die hier naartoe gaan kiezen er dan ook vaak voor om hier een baantje te zoeken. Omdat het budget van de meeste backpackers beperkt is, zijn goedkope bestemmingen erg in trek. Populaire bestemmingen onder backpackers zijn dan ook Bolivia, Cambodja, Guatemala, Thailand, enzovoorts. De Verenigde Staten als eindbestemming kan ook, aangezien dit een enorm groot land is waar je zeer lang kunt verblijven zonder alles gezien te hebben. Wil je graag in Europa rondreizen, dan is Scandinavië bijvoorbeeld een goed reisdoel. Let wel op dat het hier vaak duur is. Eigenlijk kun je ieder land van Europa bezoeken, ze zijn allemaal mooi en de ervaring zal sowieso fantastisch zijn.