Backpacken in Azië

Ben je klaar met je studie en wil je graag gaan backpacken? Goede keus! Backpacken is een hele veelzijdige vorm van reizen, je hebt veel vrijheid, je volgt je eigen dagelijkse planning en doet wat je wilt, wanneer je maar wilt. Bij backpackers is Azië een een populaire bestemming, het biedt alles wat een backpacker wilt. Je gaat naar een locatie, ontmoet mensen, trekt samen rond en feest ook samen en na een tijdje scheiden de wegen, gaat iedereen weer zijn eigen weg volgen en herhaalt het zich weer.

Waarom backpacken in Azië?

Azië biedt veelzijdigheid, daarom is het een perfect continent om doorheen te backpacken. De prachtige natuur, gunstige prijzen, vriendelijke mensen, vervoer tussen de locaties en het heerlijke eten bieden dé ideale uitkomst voor jou als nieuweling in de backpack wereld! In Thailand en Indonesië kan je terecht als jonge backpacker. Voor mensen die wat meer ervaring hebben in het backpacken kan je beter naar China of India gaan. Backpacken in Azië biedt je bovendien ook nog veel keuzes, je kan lekker lui op het strand liggen of de hele nacht feesten, cultuur op snuiven in een van die vele rustige dorpjes of goodies inslaan in de grote steden en opsturen naar de familie op het thuisfront. Kortom, alles kan in Azië!

Backpacken

Backpacken is zoals al gezegd is veelzijdig en het geeft je veel vrijheid. Van tevoren dagen inplannen is niet leuk en is ook niet realistisch. Bovendien is het leuk als er spontaan dingen gebeuren en je weet nooit van tevoren hoe alles verloopt. Wel moet je een aantal dingen regelen voor dat je vertrekt. Vooral als je meerdere landen bezoekt moet je denken aan je visa, geldzaken en dergelijke.

Je reis boeken

Backpacken in Azië bespaart een stuk meer dan bijvoorbeeld backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland. Het leuke is dat je van te voren niks hoeft te regelen, ja wel wat natuurlijk maar niet alles super zorgvuldig uit te stippelen. Het enige wat je moet regelen is een visa, vliegticket en genoeg centen op zak om de eerste paar weken mee door te komen. Vooral op een vliegticket kan je geld besparen!