backpack

Backpack aanschaf tips

Een kwalitatieve backpack is een flinke investering, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een goede backpack zal meerdere jaren meegaan en de meest zware reizen aankunnen. In dit artikel lees je een aantal handige tips en waar je op moet letten wanneer je een backpack gaat kopen.

Een backpack wordt meestal niet gekocht voor één reis. Backpacks worden vaak aangeschaft voor een langere periode met meerdere reizen. Een backpack van goede kwaliteit is gewenst omdat het laatste wat je wilt is dat er tijdens een reis een rits sneuvelt of er scheuren ontstaan.

Verstelbare schouderbanden

De mens kan wel tot zijn 21e levensjaar groeien en mensen zijn er van groot tot klein. Hierdoor is het handig als je de schouderbanden van je backpack kunt verstellen. Ook wanneer je een erg zware backpack meedraagt kan het handig zijn om je backpack een stukje omhoog te schuiven.

Tussenrits

Sommige backpacks komen met een zogenaamde tussenrits. Deze rits maakt het eenvoudig om bij de onderste spullen in je backpack te komen zonder eerst alles eruit te moeten halen. Deze rits is een handig pluspunt dus let hierop bij de aanschaf van je backpack. Een dergelijke rits kost niets extra en is super handig.

Heupband

Met een heupband aan je backpack verdeel je het gewicht en de druk beter over je lichaam. Het ziet er misschien niet hip uit, maar het is wel degelijk beter voor je lichaam.

Diverse vakken

Wanneer je backpack diverse vakken heeft is het niet nodig om voor elk klein ding heel je backpack leeg te ruimen. Net als de tussenrits is deze optie dus vooral een handigheid en is het zeker waard om op te letten bij de aanschaf.

Inhoud

De inhoud van je backpack wordt berekend in liters. Het aantal liters wat je nodig hebt hangt af van je wensen en je geslacht. Voor mannen zal rond de 70 liter volstaan, bij vrouwen is rond de 60 liter geschikt.

Flightbag en sloten

Een flightbag kan handig zijn voor je backpack. Dit beschermt namelijk tegen regen en dergelijke en houdt alles netjes bij elkaar. Met een slotje kan je de backpack veilig afsluiten. Een goed slot om te kiezen is een TSA cijferslot. Deze sloten kunnen namelijk door de douane op vliegvelden worden geopend zonder het slot kapot te maken. Vooral belangrijk als je naar of via Amerika vliegt.